UKK

Eli usein kysytyt kysymykset

Tuotekehitys on monimutkaista, siitä ei pääse valitettavasti mihinkään. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kuinka sitä yleensä tehdään, mitä seuraavaksi tai kuinka tästä edetään? Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, millaisiin kysymyksiin törmäämme päivittäin. Vastauksien löytäminen voi olla vaikeaa, ellei sinulla ole jo pitkää kokemusta tuotekehityskentältä.

Joten tällä kertaa ajattelimmekin kertoa vastauksia näihin meiltä useimmiten kysyittyihin kysymyksiin ja pyrkiä vastaamaan lyhyesti ja ytimekkäästi niin että sinun ei tarvitse viettää tuntikausia etsiessäsi tietoa tuotekehityksestä. Toivottavasti sinäkin löytät vastauksia joihinkin sinua askarruttaneihin asioihin.

 

MITÄ HYVÄÄN TUOTTEESEEN TARVITAAN HYVÄN IDEAN LISÄKSI?

Pelkkä idea tuotteesta on valitettavasti arvoton, ellei se saa lihaa luidensa ympärille. Ideaa voi pyöritellä päässään vaikka kuinka paljon, mutta jollet vie sitä eteenpäin, ei idea ikinä muutu tuotteeksi. Konseptoinnissa keksimääsi ideaan kehitetään ratkaisuja ja tuoteideasi konkretisoidaan. Ammattitaitoinen tuotekehitysorganisaatio miettii kuinka tuotteestasi saadaan paras mahdollinen ja auttaa sinun ideasi kohti valmista myytävää tuotetta.

 

MILLAISIA RISKEJÄ TUOTEKEHITYKSEEN LIITTYY

Epäonnistunut tuotekehitysprojekti voi olla todella kallis. Vaikka tuoteideasi olisi hyvä, ja idean ja tuotteen toimivuus todettu, voi epäonnistuneen tuotekehityksen lopputuloksena olla tuote, jonka valmistaminen on kallista ja valmistusmenetelmät epäsopivia. Myös liiallinen viilaus kostautuu, sillä jos tuotteen markkinoilletulo viivästyy voi menetetty myynti siivittää kilpailijasi voittoon. Valitse siis ammattitaitoinen ja tehokas tuotekehityskumppani ja panosta tuotekehitykseen. Onnistuessaan projektissa sinun tuotteesi kehitetään tehokkaasti ja tuotteellesi sopivilla tavoilla kustannustehokkaaksi. Toki tunnekehitys maksaa, mutta tässä vaiheessa päätetään jopa 70% tuotteesi tulevista kustannuksista, joten investointi kannattaa.

 

MITÄ SEURAAVAKSI (ELI MITEN TUOTEKEHITYSPROJEKTI ETENEE)

Lyhyesti tuotekehitysprojekti voidaan kuvata seuraavanlaisella kaavalla:

VAATIMUSMÄÄRITTELY – KONSEPTOINTI – DETALJISUUNNITTELU – VIIMEISTELY JA TUOTANNOLLISTAMINEN.

Meillä on kokemusta useiden tuotteiden kehittämisestä aina vaatimusmäärittelystä tuotantoon asti ja palvelemme asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti tuotekehitysprojektissa. Voimme myös mielellämme hypätä mukaan missä tahansa vaiheessa tuota ketjua ja antaa oman ammattitaitoisen lisämme sinun projektiisi.

 

MONTAKO PROTOTYYPPIÄ KANNATTAA TEHDÄ

Yleensä tuotekehityksessä kannattaa tehdä useita prototyyppejä ja tyypillisessä tuotekehitysprojektissa prototyyppikierroksia on ainakin kahdesta kolmeen. Ensimmäisellä versiolla saadaan testattua yleinen toimivuus MVP-tuotteen avulla. Tämän jälkeen havaittuja puutteita tai tarpeita on helpompi korjata ja täyttää jatkokehityksellä ja tehty jatkokehitys voidaan testata jälleen fyysisellä prototyyppituotteella. Jos haluat tuotteesi olevan hyvä, kannattaa huolelliseen suunnitteluun ja testaukseen panostaa. Näin varmistetaan tuotteesi hyvä toimivuus ja tarkoituksenmukaisuus kaikissa sen vaatimissa käyttötilanteissa. Prototyyppivaiheessa tehdyt muutokset ovat vieläpä huomattavasti halvempia kuin valmiiseen tuotteeseen tehtävät muutokset, sillä tilattuja työkaluja ei ole tarpeen muokata.

 

MIKSI TÄMÄ PROTOTYYPPI ON NIIN KALLIS

Prototyyppien hintaan vaikuttaa eniten sarjakoko. Jos valmistaja alkaa tekemään yhtä kappaletta jostain tietystä osasta, näyttelevät aloituskustannukset hinnassa todella suurta osaa. CAM laitteille täytyy tehdä sopivat ohjelmat, ja työkalut täytyy valita juuri tätä yhtä kappaletta varten. Valmistaja joutuu myös etsimään tuotannostaan aikaikkunan, jossa prototyypin valmistaminen on mahdollista. Tästä syystä monet valmistajat eivät myöskään ole kovin halukkaita valmistamaan pieniä sarjoja. Tuotannollistamisessa tuotteesi suunnitellaan valmistettavaksi sarjakoossa sopivilla valmistusmenetelmillä, jolloin kappalehinta saadaan huomattavasti alhaisemmaksi.

 

MILLOIN VOIN ALKAA MYYMÄÄN TUOTETTANI

Tuotettasi kannattaa alkaa markkinoimaan heti, kun sinulla on jotain esitettävää ideasi lisäksi. Erilaiset markkinatutkimukset ja prototyypit antavat huomattavasti paremman kuvan tuotteesi kysynnästä ja toiminnallisuudesta, kuin pelkkä idean kuvailu paperilla. Markkinointimateriaalia voidaan tuottaa tehokkaasti jo 3D-malleista tehdyillä renderöinneillä. Menetetty myynti on kaikkein kalleinta, ja niinpä ideaasi kannattaa alkaa myydä heti kun se vain on mahdollista.

 

MIKSI TUOTEKEHITYS MAKSAA NIIN PALJON

Tuotekehitysprojekteja voidaan tehdä joko tuntipohjaisesti sovitun ajan mukaan tai sitten sovitun kiinteän urakkasopimuksen mukaan. Tuntipohjaisesti projekteja tehdään usein silloin kun ei tiedetä tarkkaan lopputulosta, vaan etsitään ensimmäisiä ratkaisuja ja haetaan uusia ideoita. Suunnitteluresurssi myös vuokrataan tarvittaessa asiakkaan tiimiin ja tiloihin esim. pariksi kuukaudeksi. Kustannuksesta on vaikea antaa yksiselitteistä hintaa, sillä jokainen projekti on erilainen vaativuudeltaan. Lisäksi toisessa projektissa saatetaan tarvita vain yhtä osaamisen osa-aluetta. Tarjoamassamme ilmaisessa alkukartoituksessa saat hyvän käsityksen tuotekehitysprojektisi tulevista kustannuksista.

 

Jos sinulla heräsi tämän myötä muita kysymyksiä, tai pohdit oman ideasi kehittämistä, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Tehdään yhdessä sinun tuotteestasi seuraava suomalainen menestystarina!