Olemme jo aikaisemmin kirjoittaneet tänne blogiin 3D skannauksen mahdollisuuksista ja tarjoamistamme palveluista. Vastaanotto tällaiselle palvelulle onkin ollut todella hyvää ja 3D-skannauksen tuomat mahdollisuudet on huomattu erityisesti dokumentoinnin ja reverse engineeringin puolella. Kuitenkin osa ihmisistä on edelleen epäluuloisia skannauksien tarkkuudesta ja siitä, kuinka dataan voidaan luottaa.

Näin ollen allekirjoittanut päätti tässä kirjoituksessa vastata tuohon tärkeimpään kysymykseen tarkkuudesta. Samalla ajattelin kertoa kuinka prosessi käytännössä tapahtuu ja mitä asioita tulee ottaa huomioon silloin, kun uutta mallia aletaan skannaamaan. Tällä kertaa päätimme toimia blogimme suhteen kuitenkin toisin ja julkaista tämän blogipäivityksen videon muodossa. Niille lukijoille, jotka eivät videoita pysty katsomaan kerrottakoon lyhyesti että testaamme voiko avaimesta 3D-skannatusta mallista tehdyllä tulosteella saada auki alkuperäiselle avaimelle tarkoitetun lukon. Ei muutakuin nauttimaan.

Niin kuin tuosta yllänäkyvästä videosta selvisi, tarkkuutemme riittää mainiosti jopa pienien yksityiskohtien tarkkaan ja luotettavaan toistamiseen. Mittakoosta voidaan sano sen verran, että tuon kyseisen avaimen koko on 52 x 6,6 x 2mm ja hampaiden koko vaihtelee välillä 2,63 ja 1,72 mm. Kyseessä on siis todella pikkutarkka malli, jossa avaimen mittojen täsmällinen toistaminen on elintärkeää lukon toiminnan varmistamiseksi.

Joten, jos sinulla on tarvetta tarkoille malleille osistasi vaikkapa koneistusta varten tai haluat saada jonkin todella vaikean pinnan tiedot itsellesi jatkokäsittelyä varten, ota rohkeasti yhteyttä.

Artikkelin kirjoittaja Pirkka Lepola toimii Conseptas Oy:ssä prototyyppitekniikan asiantuntijana.