3D -tulostus ja pikamallit

Tarjoamme pikamalleja suoraan talon sisältä omilla koneilla valmistettuina. Kalustoomme kuuluu tällä hetkellä kaksi konetta: Vertex Velleman K8400 FDM-tulostin sekä Formlabs Form 2 SLA-tulostin.
Kalustoa hankittaessa on otettu erityisesti huomioon asiakkaidemme korkeat laatuvaatimukset pikamalleja hankittaessa ja tekniikkamme on tämän päivän huippuluokkaa. Varsinkin SLA-tekniikassa mittatarkkuudet ja pinnanlaadut ovat omaa luokkaansa.
Asiakkaillemme mahdollisuudet ovat rajattomat. Parempi mittatarkkuus tarkoittaa yhä monimutkaisempien geometristen muotojen laadukasta valmistusta ja jopa toimivien mekaniikkojen tulostaminen on mahdollista.
Uusien laitteidemme edut tulevat esiin erityisesti Formlabs Form 2 tulostimessa. SLA-tekniikalla pystymme tuottamaan läpinäkyviä tai maalattavia osia, sekä matkimaan useita eri ruiskuvalettavia materiaaleja kuten ABS- ja PP-muovia tai kovaan lämpörasitukseen (jopa 289°C) alistettavia muoveja pystyen jopa muottien prototypointiin. Erikoisimpana vaihtoehtona on mahdollista tehdä myös joustavia rakenteita 80A durometrisestä kumista. Niinpä pikamallista saadaan yhä enemmän lopputuotetta vastaava ja tuotekehitysaikaa saadaan lyhennettyä huomattavasti.
Yksittäiset pikamallit saat jopa seuraavaksi päiväksi. Piensarjan toimitusaika silikonimuotilla n.1-2 vkoa riippuen osien määrästä, laadusta ja valmistuspaikasta.

Prototyyppitekniikan uudet tuulet.

21.4.2017 Conseptas Oy:n kyky valmistaa pikamalleja nousi täysin uudelle tasolle. Posti kantoi Tietotie 2:n eteiseen 3 kappaletta suurikokoisia paketteja ja näin yrityksen kalustoa oli täydennetty Formlabsin Form2 SLA-3D-tulostimella. Tässä kirjoituksessa koneen uusi...